Sitronkake uten gluten
Her følger oppskriften på en allergi vennlig sitronkake uten gluten. Prøv også disse oppskriftene: Sunne pannekaker med havre og eple, Sjokoladekake med quinoa, Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado.
TIPS: For å sjekke om kaken er ferdig stekt, så kan du stikke en strikkepinne eller lignende i midten. Når du drar den ut, så skal det ikke være igjen deig på pinnen. Da er den ferdig.
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 6 stk Egg
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 2 dl kokosmelk
- 1 ss Honning
- 2 ss smør smeltet
- 2 stk sitroner kun revet skall
- 12 stk sitron kun saften
- 1 liten neve tranebær tørket
- 1/2 ts Bakepulver
- 1/2 ts Salt
- 70 gram kokosmel
Ingredienser
|
|
Instruksjoner
- Ovn på 190 grader.
- Legg bakepapir i en liten form.
- Miks sammen kokosmelet, bakepulveret og saltet i en bolle.
- I en annen bolle, miks først eggene slik at det blir til en jevn og fin blanding.
- Tilsett så vanilje, kokosmelk, honning, smeltet smør, sitronskall, sitronsaft og tranebær/rosin. Bland sammen med eggene.
- Bland begge "bollene" sammen. La stå i 5 minutter.
- Hell blandingen over i formen.
- Stek i ca 30-35 minutter.