Glutenfrie matvarer

Matvarer som er naturlig frie for gluten:

  • Reine kjøtt-, fiske-, egg- og meieriprodukter
  • Grønnsaker, poteter og ris
  • Frukt (fersk og tørket) og bær
  • Olje, margarin og smør
  • Belgfrukter som for eksempel soyabønner, linser, brune og hvite bønner
  • Bokhvete, hirse, quinoa, mais, maismel, ris, soyabønner, arrowrot, potetmel, polentagryn, sagogryn
  • Linfrø, sesamfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner og valmuefrø
  • Kokos, nøtter og mandler
  • Kakaopulver
  • Sukker, honning
  • Havre inneholder ikke gluten, men kan være «forurenset» av andre kornsorter både fra åkeren og fabrikken. Derfor anbefales det å velge glutenfri merket havre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *